Levererar till
Hittar du inte din adress? Avancerad sökning
Använd din aktuella plats
Det gick inte att hämta plats
Sparade adresser

Indisk restauranger

Kök

Indisk hämtmat för leverans eller hämtning

Indisk mat för hemkörning i Malmö

Indisk mat är en given favorit bland många svenskar. Härligt doftande grytor, nygräddade naan och luftigt basmatiris är svårt att motstå. Det indiska köket är mångfacetterat och består egentligen av flera regionala kök. Det de har gemensamt är riset och kryddornas framträdande roll. 

Många indiska rätter har blivit klassiker och går att hitta på de flesta indiska restauranger i Malmö och övriga Sverige. Chicken Tikka Masala är kycklingfilé i en krämig och smakrik sås bestående av gräddfil, tomater, krossade cashewnötter och garam masala. Andra populära rätter är till exempel tandoori-kyckling, som tillagas i en speciell tandoori-ugn, och den vegetariska rätten palak paneer. 

Vilken indisk mat ska jag beställa?

Det indiska köket är svårt att överblicka och varje region har sina egna specialiteter. Är du sugen på fisk och skaldjur är det rätter från Kerala och Goa du ska välja. Från Goa kommer också den superstarka grytan Vindaloo som går att få med olika typer av kött eller vegetarisk. I norra Indien är det mer mustiga currygrytor som gäller. Härifrån kommer också mango chutney som är ett sött/syrligt/hett tillbehör som passar till de flesta indiska rätter. 

På många indiska restauranger i Malmö, som till exempel populära Art of Spices, kan man beställa thali och sizzlers. Detta är inga specifika rätter utan beskriver istället två sätt att servera mat på.

Thali är en traditionell tallrik eller bricka i metall med flera olika sorters rätter. Ofta ingår en linssoppa, ris, gryta och raita. En sizzler är, som namnet antyder, en rykande het metallbricka som fungerar både som serveringsfat och stekpanna. En sizzler består ofta av stekt eller grillat kött eller fisk och grönsaker. 

Vad är skillnaden på bengalisk och indisk mat?

Som vi nämnt tidigare består det indiska köket av flera olika kök. Utanför Indien buntas ofta dessa olika kök ihop till ett och samma namn. Dock är det stora skillnader på maten beroende på var någonstans i Indien du befinner dig. 

Det bengaliska köket är mat från de östra delarna av Indien och Bangladesh. Ett föga känt faktum är att de flesta indiska restauranger i Malmö faktiskt drivs av personer från Bangladesh. På grund av att folket i denna region i huvudsak är muslimer är kött en vanligare ingrediens i deras matlagning. Bengalisk mat har sina egna kryddtraditioner och i bengalisk mat används mycket grönsaker. 

Stort utbud av vegetarisk indisk mat i Malmö

Religionens påverkan på den indiska mattraditionen kan inte underskattas. Inom hinduism och buddhism ska man helst äta så lite kött som möjligt. Detta har i sin tur gett upphov till en myriad av läckra vegetariska rätter där grönsaker och baljväxter dominerar.  

Basen i mycket indisk matlagning består av kryddor, lök, tomat och andra grönsaker som får koka ihop till en läcker gryta eller sås. Förutom palak paneer, som är en mild ost i spenatsås, är det också mycket populärt med grytor baserade på linser och ärter. Ett sådan gryta som är mycket omtyckt är dal. 

Många indiska rätter kan göras veganska genom att byta ut gräddfilen mot kokosmjölk och gheen mot olja. På många indiska restauranger i Malmö kan man be om att få vegansk mat hemlevererat. 

Beställ hämtmat från de bästa indiska restaurangerna i Malmö

Malmö har turen att ha mängder av bra indiska restauranger, som till exempel Art of Spices. Oavsett var någonstans du befinner dig i Malmö så har du aldrig långt till en läcker indisk måltid. Har du inte möjlighet att komma till din favoritindier? Med Takeout beställer du snabbt och smidigt det du är sugen på och får det levererat hem till dörren. 

Vi kan även leverera annan god asiatisk mat som till exempel japansk sushi hem till dig.

Orter med Indisk restauranger

Vi använder kakor för att erbjuda dig bättre service. Fortsätt använda vår webbplats om du godkänner detta, eller läs mer om hantering av kakor här.