Levererar till
Hittar du inte din adress? Avancerad sökning
Använd din aktuella plats
Det gick inte att hämta plats
Sparade adresser

Mexicansk restauranger

Kök

Mexicansk hämtmat för leverans eller hämtning

Mexikansk mat för hemkörning i Malmö

Mexikansk mat älskas av både stora och små och brukar toppa listan över svenskarnas favoriträtter. På senare år har genuin mexikansk mat blivit trendigt och i Malmö kan man nu hitta tacos och burritos med de äkta smakerna.  

Ett viktigt skäl till att just mexikansk mat är så populärt är att det erbjuder så många valmöjligheter. En taco eller burrito går att fylla med allt man tycker är gott. Därför passar mexikansk mat lika bra till fest som till lunch. 

Takeout samarbetar med de bästa mexikanska restaurangerna i Malmö. Så oavsett om du är sugen på krispiga nachos, tacos eller heta burritos kan du få maten levererad till ditt hem i Malmö eller till ditt kontor. 

Fiesta till det med tacos, burritos och quesadillas

Mexiko är ett stort land med många regionala kök. I Sverige är det så kallad texmex, dvs. mat från gränsområdet  mellan Mexiko och Texas som dominerar. Texmex kännetecknas av chiligrytor, nachos, klassiska tacos och köttfärs kryddat med spiskummin. Sverige och Norge är de länder som äter mest texmex i hela Europa. 

Majs, spiskummin, chili, salsa och olika typer av kött utgör basen i så gott som all mexikansk matlagning. Majs används både som ingrediens och i form av majsmjöl till tortillas och nachos. I Sverige bakas tortillas i regel med vetemjöl, men i Mexiko är det tortillas av majs som gäller. Det är också populärt med tortillas i olika färger som blå, grön, lila och rosa. 

Tortillas används för att göra tacos, burritos, enchiladas och quesadillas. I Malmö finns det en handfull mexikanska restauranger som bakar sina tortillas själva, däribland Burritosfriends. 

Lite förenklat kan man säga att tacos är vikta tortillas eller tacoskal med fyllning. Burritos är tortillas som grillats och rullats ihop till en wrap med olika fyllningar. Quesadillas är två tortillas med smältost emellan som steks till dess att osten smält. 

God vegetarisk mexikansk mat till din dörr

Trots att de flesta typiska mexikanska rätter baseras på kött  så finns det även goda vegetariska alternativ. Mexiko är landet där avokadon växer vilt vilket såklart har satt sin prägel på det lokala köket. De flesta svenskar har nog någon gång ätit nachos eller tacos med guacamole. Äkta guacamole görs med avokado, lök, tomat och limesaft, samt smaksätts med chili, koriander och salt.

En annan typisk mexikansk specialitet är olika sorters bönor. Svarta bönor, eller frijoles, är en stapelvara och serveras ofta tillsammans med ris och lök. Vidare används bönor frekvent till olika röror, grytor och sallader. 

Med andra ord kan även du som vegetarian njuta av det mexikanska köket. För oavsett om du äter mexikansk mat med eller utan kött kan du vara säker på att maten smaksatts med de typiska kryddorna: spiskummin, koriander, lime och chili. 

Beställ den bästa mexikanska maten i Malmö hem eller till jobbet

Är du sugen på äkta mexikansk mat och befinner dig i Malmö? Då har du tur för staden kan nämligen skryta med flera utmärkta mexikanska restauranger. Det bästa är att du inte behöver ta dig till själva restaurangen för att njuta av tacos och burritos. Genom att beställa mexikansk mat via oss på Takeout får du maten hemkörd eller levererad till ditt kontor.  Vi samarbetar bland annat med Burritofriends som erbjuder allt från tacos och burritos till bowls och quesadillas – med kött eller vegetariskt. Gör din beställning, sätt på en playlist med Mariachi och känn hur den mexikanska festkänslan infinner sig. 

Vi kan även leverera annan god amerikansk mat som exempelvis läckra hamburgare hem till dig. Vill du smaka på andra delar av världen? Beställ hem mat från de bästa japanska och asiatiska restaurangerna i Malmö

Läs mer här om varför du ska få mexikansk mat levererad av Takeout.

 

Orter med Mexicansk restauranger

Vi använder kakor för att erbjuda dig bättre service. Fortsätt använda vår webbplats om du godkänner detta, eller läs mer om hantering av kakor här.